Az Olajról
Az olívaolajat a föníciaiak terjesztették el kb. 4000 évvel ezelőtt, majd a Római Birodalom idején a birodalom stratégiai fontosságú exportcikkévé vált. Az olívaültetvények 90 százaléka a mediterrán térségben található, Olaszország pedig a második legnagyobb olívaolaj termelő a világon. Az olívaolajat olajsav-tartalmuk alapján 4 kategóriára osztják, melyek közül a legértékesebb az extra szűz olívaolaj. Ennek savtartalma 1% alatt van, a bogyókat szüretelés után 24 órával mechanikus eljárással hidegen sajt olják.

Az olívaolaj élettani hatásáról

Az olívaolaj esszenciális telítetlen zsírsavakban gazdag, vagyis segít meg előzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Magas antioxidáns tartal ma miatt védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben, továbbá A-, D-, E-vitamint és béta-karotintban gazdag.

Az általunk forgalmazott olívaolajokról

Cégünk két olasz régióban, Venetóban és Marche tartományban termesztett és sajtolt olívaolajat kínál. Mindkét termelő családi vállalkozásként működik, kizárólag saját ültetvényéről, illetve a környék termelőitől származó olívabogyót dolgoz fel kiváló minőségű extra szűz olívaolajjá. A venetói Salvagno cég, és a marchei Acino Verde gazdaság különböző kiszerelésben palackoz olívaolajat, de szerepel kínálatukban biogazdálkodásból származó olívaolaj is.
Teaworks - 2013 [Tw]