Bruschetta caprese
A mozzarella sajtból, friss paradicsomból és bazsalikomból készülő caprese salátát sokan ismerik. Ennek a bruschettának az alapja is a jól ismert caprese saláta. Kitűnő előételnek vagy vendégváró falatnak.

Hozzávalók 4 személyre: A kenyérszeleteket a sütőben megpirítjuk, majd a fokhagymagerezddel bedörzsöljük, mintha fokhagymás pirítóst készítenénk. A koktélparadicsomokat és a mozzarellát kis kockákra vágjuk, egy nagy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajbogyót, az oregánót, a 6 összetépkedett bazsalikomlevelet és néhány kanál olívaolajat. Ezután a kenyérszeletekre halmozzuk a keveréket, és a megmaradt bazsalikomlevelekkel díszítjük. Tálalás előtt meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
www.olivaitalia.hu