A mozzarella sajtból, friss paradicsomból és bazsalikomból készülő caprese salátát sokan ismerik. Ennek a bruschettának az alapja is a jól ismert caprese saláta. Kitűnő előételnek vagy vendégváró falatnak.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet kb. 3 centi vastag házi-vagy rusztikus kenyér
- 10 szem koktélparadicsom
- 25 dkg mozzarella
- 8 levél friss bazsalikom
- 12 szem magozott fekete olajbogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet szárított oregánó
- extra szűz olívaolaj ízlés szerint
A kenyérszeleteket a sütőben megpirítjuk, majd a fokhagymagerezddel bedörzsöljük, mintha fokhagymás pirítóst készítenénk. A koktélparadicsomokat és a mozzarellát kis kockákra vágjuk, egy nagy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajbogyót, az oregánót, a 6 összetépkedett bazsalikomlevelet és néhány kanál olívaolajat. Ezután a kenyérszeletekre halmozzuk a keveréket, és a megmaradt bazsalikomlevelekkel díszítjük. Tálalás előtt meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.